Ruski premijer Dmitrij Medvedev rekao je u petak kako bi Moskva mogla biti primorana prekinuti diplomatske odnose s Ukrajinom ako se produbi kriza oko navodnog upada ukrajinskih sabotera na Krim.

Medvedev je najavio takav potez nakon što je predsjednik Vladimir Putin ranije ovog tjedna optužio Ukrajinu za pokušaj terorističkog napada na Krim, ukrajinski poluotok koji je Rusija anektirala 2014. godine. Ukrajina je odbacila te optužbe.

Medvedev smatra kako je prekid diplomatskih veza s Kijevom jedna od opcija, no nije donesena takva odluka.

“Ne bih htio da to tako završi, ali ako neće biti drugog načina da utječemo na situaciju, predsjednik bi mogao donijeti takvu odluku”, rekao je Medvedev, objavljeno je u transkriptima na internetskoj stranici ruske vlade.

Ukrajina je ranije ovog mjeseca odbila kandidata kojeg je Rusija predložila za novog veleposlanika u Kijevu, što je Rusija interpretirala kao pokušaj da se pogoršaju diplomatski odnosi.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.