Kandidat za ministra branitelja Tomo Medved rekao je u utorak da mu je vizija Ministarstvo branitelja učiniti dostupnim i raspoloživim svim hrvatskim braniteljima.

“Nakon prihvaćanja moje kandidature od strane predsjednika Vlade Tihomira Oreškovića vizija je Ministarstvo branitelja učiniti dostupnim i raspoloživim svim hrvatskim braniteljima, s jasnim ciljem, kako bi ono ispunilo svoju svrhu u skladu s današnjim vremenom”, rekao je Medved gostujući u Dnevniku HRT-a.

Upoznat je, kaže, s određenim umanjenjima za Ministarstvo branitelja u okviru prijedloga državnog proračuna te najavljuje da će, nakon što preuzme Ministarstvo, sagledati sve stavke i vidjeti na kojim pozicijama bi eventualno bilo poteškoća. “Sagledat ćemo sve okolnosti i uvjeren sam da će Ministarstvo funkcionirati s ovim predloženim financijskim planom”, istaknuo je.

Za prosvjed i šator u Savskoj komentirao je da je posljedica niza problema koji su se događali u braniteljskoj populaciji unazad nekoliko godina. “Preuzimanjem Ministarstva započet ćemo žurno rješavanje tih problema, a nakon toga i razgovor o samom šatoru”, najavio je Medved.

Komentiraj

<
FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.