Mađarska naftna i plinska grupa Mol i češki Unipetrol zainteresirani su za kupnju Enijeve mreže benzinskih postaja u Mađarskoj, objavili su u ponedjeljak mađarski mediji.

Talijanski Eni planira prodati mrežu benzinskih postaja Agip u Mađarskoj, koja obuhvaća više od 180 postaja i treća je po veličini u toj zemlji, piše u ponedjeljak dnevni list Népszabadság a prenosi poslovni portal Portfolio.hu.

 

  • Potencijalni su kupci mađarski Mol i češki Unipetrol, čiji je vlasnik poljski PKN, napominje list. U izvješću se napominje da Eni i Unipetrol nisu odmah odgovorili na upit o potvrdi te informacije dok su iz Mola poručili da ne žele komentirati medijske špekulacije.

 

Mol nastoji provećati svoj udio na maloprodajnim tržištima u regiji. U strateškoj prognozi u sklopu nedavno objavljenog poslovnog izvješća za drugo tromjesečje najavili su da će nastaviti tražiti prilike za anorganski rast, odnosno akvizicijske ciljeve, napominje se u izvješću.

Nedavno je Mol izvijestio da je uspješno završio kupnju Enijevog poslovanja s preradom nafte u Češkoj i Slovačkoj, uključujući maloprodajnu mrežu brenda Agip. Ta akvizicija obuhvatila je 125 benzinskih postaja u Češkoj i 41 u Slovačkoj.

Komentiraj

FOTO:Pixabay
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.