Britanska premijerka Theresa May u nedjelju je rekla da je imenovala ministre iz svih dijelova svoje Konzervativne stranke te da je spremna prionuti na posao, uključujući i posjet Francuskoj kako bi se sastala s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom u utorak.

“Drago mi je da su ljudi iz cijele stranke pristali raditi u mom kabinetu, a mi sad nastavljamo s poslom”, rekla je May u izjavi koju su prenijeli mediji.

“Tijekom kampanje sam rekla da ću odraditi cijeli mandat ako budem ponovno izabrana… Ono što radim sada je nastavak obavljanja neposrednog posla. Mislim da je to važno. Smatram da javnost to očekuje, vladu koja pruža sigurnost i stabilnost”, dodala je May.

May je u nedjelju predstavila svoju novu vladu u kojoj je samo nekoliko promjena, što je odraz njene oslabljene pozicije nakon gubitka apsolutne većine na prijevremenim parlamentarnim izborima koje je sazvala kako bi učvrstila svoju pregovaračku poziciju oko Brexita.

Komentiraj

FOTO:EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.