Ministar branitelja Predrag Matić poručio je da Đuro Glogoški može odlučiti što god hoće u vezi s mimohodom 4. kolovoza, rekavši da postoji pola milijuna branitelja koji će doći na mimohod u Zagreb i sudjelovati u proslavi Oluje u Kninu.

“Nije Glogoški 60.000 ratnih vojnih invalida, on je slobodni građanin Hrvatske koji može biti na mimohodu, može biti u Kninu, može otići na godišnji, može ići kući, on je slobodni građanin i zato smo se borili, a gdje će ići vojni invalidi vidjet ćete na mimohodu i u Kninu”, kazao je Matić komentirajući najavu vođe braniteljskih prosvjeda da neće sudjelovati na mimohodu u Zagrebu.

Odbacio je navode da branitelje nije nitko kontaktirao, iako se radi i o Danu hrvatskih branitelja, a ne samo o Danu zahvalnosti. “Oni su na svakom sastanku, a sve opstruiraju, kako god požele mi kažemo ‘može'”, rekao je Matić dodavši kako treba razgovarati s njihovim ‘nalogodavcima’.

Na pitanje novinara što ako se i ostali branitelji povedu za tim primjerom, Matić je uzvratio protupitanjem: “Je li moguće da vas nakon devet mjeseci još uvijek interesira 150 članova udruge Đure Glogoškog i par stotina članova udruge Josipa Klemma?”.

Istkanuo je da Hrvatska ima pola milijuna branitelja, 350.000 pravih i 150.000 ostalih, pa će ih biti na mimohodu u Zagrebu i onih koji će sudjelovati u proslavi Oluje u Kninu.”

Đuro Glogoški rekao u srijedu da neće sudjelovati na mimohodu u Zagrebu 4. kolovoza u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. Navedeni razlog je, kako kaže, odnos države i njihovih čelnih ljudi prema braniteljima koji prosvjeduju u Zagrebu.

Matić je, na pitanje što misli o prosvjedu Aktivista Centra za mirovne studije koji su protiv organiziranja vojnog mimohoda, jer tvrde da mimohod dovodi do militarizacije države, rekao da to treba pitati prosvjednike.

Komentiraj

PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.