Ministar branitelja Predrag Matić poručio je da Đuro Glogoški može odlučiti što god hoće u vezi s mimohodom 4. kolovoza, rekavši da postoji pola milijuna branitelja koji će doći na mimohod u Zagreb i sudjelovati u proslavi Oluje u Kninu.

“Nije Glogoški 60.000 ratnih vojnih invalida, on je slobodni građanin Hrvatske koji može biti na mimohodu, može biti u Kninu, može otići na godišnji, može ići kući, on je slobodni građanin i zato smo se borili, a gdje će ići vojni invalidi vidjet ćete na mimohodu i u Kninu”, kazao je Matić komentirajući najavu vođe braniteljskih prosvjeda da neće sudjelovati na mimohodu u Zagrebu.

Odbacio je navode da branitelje nije nitko kontaktirao, iako se radi i o Danu hrvatskih branitelja, a ne samo o Danu zahvalnosti. “Oni su na svakom sastanku, a sve opstruiraju, kako god požele mi kažemo ‘može'”, rekao je Matić dodavši kako treba razgovarati s njihovim ‘nalogodavcima’.

Na pitanje novinara što ako se i ostali branitelji povedu za tim primjerom, Matić je uzvratio protupitanjem: “Je li moguće da vas nakon devet mjeseci još uvijek interesira 150 članova udruge Đure Glogoškog i par stotina članova udruge Josipa Klemma?”.

Istkanuo je da Hrvatska ima pola milijuna branitelja, 350.000 pravih i 150.000 ostalih, pa će ih biti na mimohodu u Zagrebu i onih koji će sudjelovati u proslavi Oluje u Kninu.”

Đuro Glogoški rekao u srijedu da neće sudjelovati na mimohodu u Zagrebu 4. kolovoza u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. Navedeni razlog je, kako kaže, odnos države i njihovih čelnih ljudi prema braniteljima koji prosvjeduju u Zagrebu.

Matić je, na pitanje što misli o prosvjedu Aktivista Centra za mirovne studije koji su protiv organiziranja vojnog mimohoda, jer tvrde da mimohod dovodi do militarizacije države, rekao da to treba pitati prosvjednike.

Komentiraj

<
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.