Predsjednik Europskog parlamenta Martin Schulz kazao je da se nada imenovanju “vlade tehnokrata” u Grčkoj koja bi okončala “Sirizino razdoblje”, nakon eventualne prevage odgovora “da” na referendumu koji će se održati u nedjelju.

“Novi će izbori biti obvezni, ukoliko grčki narod glasuje za program reformi te će ići u prilog ostanku u eurozoni, a Cipras bi, logično, trebao podnijeti ostavku”, kazao je Schulz u intervjuu za poslovni list Handelsblatt.

  • Predsjednik Europskog parlamenta smatra da je radikalna lijeva vlada koju vodi Siriza neodgovorna.

Kontinuitet bi u razdoblju koje vodi prema izborima trebala zajamčiti “vlada stručnjaka, kako bismo mogli nastaviti pregovore”, kazao je.

“Ako tranzicijska vlada pronađe razuman dogovor s vjerovnicima, bit će to kraj Sirizine ere. Nakon toga Grčka će dobiti novu šansu”, rekao je Schulz.

Predsjednik Europskog parlamenta smatra da je radikalna lijeva vlada koju vodi Siriza neodgovorna. Premijer Cipras “nepredvidiv je i manipulira grčkim narodom na gotovo demagoški način. Vjera u to da grčka vlada uistinu želi pregovarati u ovom je trenutku na najnižoj razini”, kazao je Schulz.

Komentiraj

FOTO:EPA
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.