U organizaciji Radničke fronte, na Markovom je trgu u ponedjeljak u 18:30 sati započeo prosvjed ‘izdajnika’. Prema prvim podacima, na prosvjedu se okupilo preko tisuću ljudi. Sa Markovog trga odzvanjalo je skandiranje: “Ostavka, ostavka”.

Među prosvjednicima su viđeni SDP-ovac Nenad Stazić te sindikalist iz Hrvatskih autocesta Mijat Stanić, koji je na svom Facebook profilu napisao da je “Trg Sv. Marka pun takozvanih ‘izdajnika’ koji su upirali prst u hrvatske lopove koji su “privatizirali” do te mjere da je sve više gladnih i besposlenih”.

“Sad bi nam još zabranili da govorimo i pišemo ako nećemo njih hvaliti i diviti se njihovoj sposobnosti i “stručnosti”. Lopovi se smjenjuju na vlasti a narodu je dosta”, dodao je.

Trg Sv. Marka pun takozvanih “IZDAJNIKA” koji su upirali prst u hrvatske lopove koji su “privatizirali” do te mjere da…

Posted by Mijat Stanic on Monday, February 1, 2016

Miljenka Ćurković iz Radničke fornte poručila je kako su okupljeni priznali da su izdajnici zato što ne žele da Tomislav Karamarko određuje što se smije govoriti u javnosti, prenosi N1. Dodala je kako “izdajnici” ne smatraju da profesionalni “branitelji” smiju određivati što će tko misliti i govoriti; misle da HDZ nije “stvorio Hrvatsku”, nego opljačkao Hrvatsku, zato što misle da Franjo Tuđman nije bio “otac domovine” nego autokrat, ksenofob i rodonačelnik ideje o “200 bogatih obitelji” i slično.

Anto Magzan/PIXSELL
Anto Magzan/PIXSELL

Čurković je istaknula i kako ne misle da je mržnja prema drugima i drugačijima nešto pozitivno, nit da je različitost loša, ali kako ne žele da simpatizeri NDH budu ministri kulture.

“Nemojte zaboraviti, ovo što se događa trenutno kod nas, uspon neofašizma i desnog autoritarizma je trend u velikom dijelu Europe. Od Orbána u Mađarskoj i Kaczyńskog u Poljskoj, preko Pegide u Njemačkoj, Nacionalne fronte u Francuskoj, Zlatne zore u Grčkoj pa sve do vlasti u Ukrajini. Ne dopustimo da se to dogodi i kod nas! Jedan Drugi svjetski rat je bio i previše”, napisali su iz Radničke fronte na svom Facebook profilu.

Komentiraj