Mostov kandidat za gradonačelnika Zagreba, Marko Sladoljev, upozoravao je na predizborno povećanje naknade, koje je dijametralno suprotno Mostovom stavu da je predmetne naknade potrebno u potpunosti ukinuti, jer isti posao bez problema mogu obaviti volonteri. Most se oštro protivi naknadama u mjesnim odborima te Marko Sladoljev najavljuje njihovo ukidanje kao svoj gradonačelnički potez.

Prenosimo objavu za javnost:

“Skupština Grada Zagreba usvojila je Odluku prema kojoj od 1. lipnja rastu mjesečne naknade predsjednika, potpredsjednika i članova vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora.

Za 1 360 vijećnika naknada se gotovo utrostručila, kako bi Milan Bandić osigurao njihove glasove. Tako će članovi vijeća mjesnog odbora, umjesto 484 kune, za svoju iznimno ograničenu ulogu u provedbi projekata, dobivati 1 162 kune.

“Predizborni cirkus u Zagrebu se nastavlja, a danas Milan Bandić nije bio jedina zvijezda showa, već se priključila većina Gradske skupštine. Većina je tako danas digla ruku za to da još više novca građana odlazi onima koji ni o čemu ne odlučuju, njihovim stranačkim kolegama, lokalnim političarima u vijećima gradskih četvrti i vijećima mjesnih odbora. Pred izbore im očito nije tako dalek prosinac 2016. godine kad je Milan Bandić htio predložiti da predsjednici vijeća gradskih četvrti primaju 12 400 kuna. Ova vijeća treba prepustiti ljudima koji istinski vole svoje ulice i mjesta i koji će bez naknade raditi dobro za sebe, svoje obitelji i susjede. Vrijeme je da Zagrepčani prestanu plaćati sitne političare za, doslovno, grupno sjedenje. Naknade u mjesnim odborima treba ukinuti. Preusmjerimo te milijune u škole, da prozori ne padaju na djecu. Javno prozivam sve preplaćene dizače ruku pod dirigentskom palicom Milana Bandića i samo ih želim pitati da li im je neugodno kad punih džepova protrče pokraj oronulih škola, da ih ne pogodi staklo?”, izjavio je Marko Sladoljev u priopćenju za javnost.

Komentiraj