Kandidat HDZ-a za đakovačkog gradonačelnika Marin Mandarić u subotu je objavio kandidaturu i istaknuo kako smatra da je Đakovo kreativno i stručno moćan i bogat grad koji može ostvariti vidljiv napredak, ali da treba izvući ono najbolje što nudi i omogućiti najboljima da ostvare svoju izvrsnost.

Naglasio je kako je gradonačelnička kandidatura došla kao reakcija na izrazito nezadovoljavajuće stanje u gradu Đakovu i prigradskim naseljima, priopćeno je iz đakovačkog i osječko-baranjskog HDZ-a.

“Znam da možemo puno bolje. Danas, kada sam u svojim najproduktivnijim godinama, kada planiram budućnost, svoj obiteljski život ovdje u Đakovu, zapravo teško mi je sve ovo gledati. A najteže mi je gledati prijatelje, poznanike i mnoge znane i neznane dobre ljude kako svoju životnu sreću odlaze tražiti negdje drugdje. Dosta mi je toga da mnoga draga lica susrećem samo u vrijeme blagdana i praznika“, rekao je Mandarić.

Vjeruje kako nema nije jednog razloga da Đakovo ne ostvari vidljiv napredak i to ga motivira za budući rad.

Ako su neki drugi gradovi i općine ostvarili vidljivi napredak, ne vidi niti jedan razlog zašto tako ne bi moglo biti i u Đakovu. Ta ga činjenica, kako je rekao, ohrabruje i motivira za budući rad.

Kandidat za đakovačkog gradonačelnika Marin Mandarić najavio je da će mu predizborna kampanja biti  usmjerena na ideje i vizije te program s kojim HDZ u Đakovu samostalno izlazi na izbore. Smatra da je Đakovo kreativno i stručno potentan i bogat grad, samo treba izvući ono najbolje što nudi i omogućiti najboljima da ostvare svoju izvrsnost.

Mandarić je diplomirao financijski menadžment na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, a proteklih devet godina radi kao bankar za male poduzetnike, obrtnike i poljoprivrednike. Cijeli život bavi se sportom, danas kao trener i sudac u karate klubu Đakovo, a u srednjoškolskim i studentskim danima bio je aktivan natjecatelj, vrhunski sportaš i član Hrvatske karate reprezentacije. Oženjen je i otac trogodišnje djevojčice.

Podršku na kandidaturi došao je dati i predsjednik HDZ-a Osječko-baranjske županije i kandidat za tamošnjeg župana Ivan Anušić, koji je istaknuo da podršku trebaju dobiti ljudi koji stavljaju opći interes ispred osobnog i da je Marin Mandarić upravo takav kandidat.

“Siguran sam da je Mandarić budući gradonačelnik grada Đakova, u potpunosti ima podršku Hrvatske demokratske zajednice te premijera Andreja Plenkovića i Vlade RH. Đakovo je srce Slavonije, ima potencijal i razvojne mogućnosti koje nisu zanemarive. Nažalost posljednjih 16 godina potencijali se ne razvijaju, nego se zatomljuju i grad ide unazad. Grad Đakovo zaslužuje bolje i vjerujem da će to i dobiti nakon nadolazećih lokalnih izbora”, zaključio je Anušić.

Komentiraj