Bivši ministar poduzetništva i obrta, saborski zastupnik Gordan Maras komentirao je na svom Facebooku izbor pomoćnika ministra poduzetništva i obrta poručujući kako je sve – ‘komedija’.

“U srijedu su imenovali pomoćnika u Ministarstvu poduzetništva i obrta, zaduženog za EU fondove, na prijedlog ministra Darka Horvata (HDZ). Gospodin je član SDP-a ali oni toga naravno nisu bili svjesni. Imenovan je na prijedlog zastupnice Lekaj Prljaskaj, zastupnice albanske nacionalne manjine, bez da je navodno uopće razgovarao sa Horvatom. Toliko o zahtjevnom selekcijskom postupku za dužnosnike u novoj vladi”, napisao je Maras.

Dodao je kako zna da HDZ nema dovoljno stručnjaka, pa mora tražiti kandidate iz opozicijske stranke. Ipak, napominje kako su ponovno pogriješili. “Ja tog kolegu nikada ne bi predložio na to mjesto jer nema iskustva sa EU fondovima. Pomoćnici ministara moraju imati specifična znanja u području kojim se bave. Gospodin koji je imenovan nije bio prvi kojeg je gospođa Lekaj Prljaskaj predlagala. Prvi je navodno bio gospodin Bekim Muaremi koji ima zavidan CV ali je odbio to mjesto zbog neiskustva u poslovima kojima se trebao baviti”, dodao je.

Maras naglašava kako je ovakvo kadroviranje smiješno i pogrešno. “Zastupnica manjine je dobila to mjesto očito za svoju ruku u Saboru i predlaže koga želi bez obzira na njegove kvalifikacije. Bitnije joj je da li osoba dolazi iz njezinog kruga nego da li zna raditi taj posao. Toliko o reformama, javnom interesu ispred privatnog i stručnoj Vladi”, poručuje.

Priznao je na kraju kako nea mjesto svog pomoćnika ne bi nikada predložio nikoga iz HDZ-a, pa i da ga koalicijski partneri na to sile. “Nemojte mi odmah to uzeti za grijeh. Razmislite, ukoliko nemaju boljeg kandidata od Karamarka za predsjednika, kakvi su im onda tek kandidati za pomoćnike”, zaključuje Maras.

Ovoj komediji od Vlade nema kraja.
U srijedu su imenovali pomoćnika u Ministarstvu poduzetništva i obrta, zaduženog za…

Posted by Gordan Maras on Friday, March 25, 2016

Komentiraj