Saborski zastupnik SDP-a Gordan Maras u srijedu je, uoči sjednice Sabora, za N1 rekao kako sumnja da će zastupnici mijenjati svoje mišljenje o ministru financija Zdravku Mariću, pogotovo oni koji su se javno o tome očitovali za saborskom govornicom.

“Jučer se Plenković trudio i pokazivao maniru HDZ-a u proteklih 20 godina, a to je da se pristupi zastupnicima i ispod stola. Pokušat će on na bilo koji način dogovoriti nekoliko zastupnika, ali mi vjerujemo da će ljudi glasati po savjesti, po osjećaju, na temelju argumenata, jer većina hrvatskih građana govori da Zdravko Marić treba otići”, rekao je Maras.

Dodao je da ako neki klubovi budu glasali različito, to signalizira da se radi o ‘određenom dogovoru, stvarima koje nisu moralne i koje ne bi trebale biti prisutne u hrvatskoj politici’.

Maras je komentirao i ima li HDZ većinu. “Ako Plenković skupi većinu, ona će biti labava, nikakva većina ako se sklepa 76 glasova. Ako Plenković ima 76 potpisa, onda bi trebao dati mandat na raspolaganje u Sabor, dobiti većinu, otići kod predsjednice po novi mandat. On to nema”, rekao je Maras dodajući kako je prošlo tjedan dana, a Plenković ‘mulja i građanima ne govori istinu’.

Upitan za stanje u SDP-u, Maras je kazao da je situacija u stranci takva da je pokretanje izglasavanja nepovjerenja Mariću najozbiljnija stvar koju su pokrenuli kao parlamentarna opozicija. “Nema nikavih ispričnica za nedolazak na glasanje, svi zastupnici SDP-a moraju doći. Nezamislivo je da ne dođu. Ukoliko neki zastupnik ne dođe, to je za mene nešto što bi stranački, politički bilo neoprostivo”, naglasio je.

Komentiraj