U Saboru je u petak nakon izlaganja klubova o programu i sastavu nove Vlade održan sastanak mandatara Tihomira Oreškovića, Domoljubne koalicije i Mosta te zastupnika nacionalnih manjina čiju podršku traže vladajući, no dogovor još nije postignut.

“Imali smo kratku diskusiju, vrlo pozitivnu, ide u pravom smjeru, dali smo još malo vremena tako da ćemo se još čuti večeras, ali idemo u pravom smjeru”, rekao je nakon sastanka Orešković.

Šest zastupnika okupljenih u Klub nacionalnih manjina prije dva tjedna poslalo je Domoljubnoj koaliciji zajednički program i pojedinačne sporazume, no kako su otkrili u raspravama, do danas nisu dobili odgovor.

Mandataru su poručili kako nije pokazao dovoljno spremnosti za suradnju s manjinama te izrazili nadu da će sporazume potpisati slijedećeg tjedna.

Komentiraj

FOTO:Marko Lukunic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.