Dinamo se u petak u 18 sati vraća u sezonu nakon reprezentativne stanke. ‘Modri’ će u Kranjčevićevoj odmjeriti snage s Lokomotivom, a trener Zoran Mamić dan prije utakmice najavio je susret, ali i prokomentirao nadolazeće otvaranje Lige prvaka protiv Arsenala.

“S veseljem čekamo nastavak prvenstva. Cilj je nastaviti s dobrim igrama i rezultatima. Čeka nas utakmica protiv Lokomotive s kojom rezultatski imamo dobar omjer, ali to su često bile neizvjesne utakmice do kraja i bili smo manje uvjerljivi nego protiv ostalih klubova”, rekao je Mamić na početku pressice.

Sa reprezentativnih obveza svi su se vratili zdravi, a Mamić još uvijek ne može računati na Schildenfeda, Pavičića i Šovšića. Arijan Ademi, najavio je, će konkurirati za sastav, ali vjerojetno neće početi utakmicu protiv Lokomotive.

 

  • Na redu je Lokomotiva, ali u mislima je – Arsenal. Mamić je otkrio kako su se već jučer počeli pripremati za dolazak Arsenala. “Realno je očekivati da će ekipe protiv kojih igramo u Ligi prvaka možda biti dominantnije i da ćemo u nekim dijelovima utakmice biti prisiljeni braniti se, ali naša ideja nije povući se i to napraviti svjesno”, rekao je Mamić dodavši kako njegova momčad želi igrati svoj nogomet i napadati.

 

Naglasio je kako je Dinamo pun samopouzdanja. “Strah? I igrači Bayerna i drugih klubova su od krvi i mesa tako da toga sigurno neće biti”, ističe Mamić.

Poručio je kako nikada nije razmišljao o tome da bude izbornik hrvatske reprezentacije, a dodaje kako je teško komentirati situaciju. “Žao mi je kada nije dobar rezultat i kolega dobiva otkaz, ali mene kao trenera žalosti da se nakon jedne lošije utakmice kao protiv Azerbajdžana sudi je li netko valja ili ne”, rekao je. “Moglo je lagano biti 3 ili 4:0 za nas”, dodaje.

Mamić kaže kako je uvijek lakše promijeniti trenera nego igrače, te naglasio kako bi volio da svi skupa budemo pozitivniji i postavljamo realne ciljeve. “Imamo igrače u jakim klubovima, ali osim Luke Modrića nitko nije nositelj igre, a priča se kako trebamo biti prvaci Europe i svijeta. To je moguće, naravno da je, ali nije baš realno”, zaključuje.

Komentiraj