Zamjenik malezijskog ministra prometa izjavio je u četvrtak da je “gotovo sigurno” da ostatci koji su izbačeni na obalu francuskog otoka La Reunion na jugu Indijskog oceana pripadaju Boeingu 777, misteriozno nestalom u ožujku 2014. godine.

  • “Gotovo je sigurno da je zakrilce (pronađeno u utorak) dio zrakoplova Boeinga 777. Naš glavni istražitelj rekao mi je to”, izjavio je zamjenik ministra prometa Abdul Aziz Kaprawi, a prenosi agencija Reuters.

 

Dosad nisu bili pronađeni nikakvi tragovi zrakoplova Boeinga 777 kompanije Malaysian Airlinesa koji je u ožujku 2014. nestao s 239 putnika i članova posade na letu MH370 iz Kuala Lumpura u Peking, pošto je neobjašnjivo skrenuo sa zacrtane rute. Od tada mu nema traga iako su poduzete intenzivne potrage u Indijskom ocenu i na zapadu Australije.

Njegov nestanak je jedna od najvećih zagonetki u povijesti civilnog zrakoplovstva.

Malezija je objavila u četvrtak da je na otok La Reunion poslala svog istražitelja koji će utvrditi je li pronađeno zakrilce doista dio zrakoplova što je nestao 8. ožujka 2014., javlja France Presse.

“Poslao sam ekipu koja će provesti istragu”, rekao je novinarima malezijski ministar prometa Dato Sri Liow Tiong Lai u okviru rasprave u UN-ovu Vijeću sigurnosti u New Yorku.

“Moramo provjeriti ostatke prije nego potvrdimo” da doista pripadaju nestalom zrakoplovu.

Tvrtka Boeing je u srijedu u priopćenju ponovila da podržava istragu i potragu za zrakoplovom na letu MH370.

Australija, koja koordinira u radovima međunarodne potrage za nestalim zrakoplovom u Indijskom oceanu pridružila se francuskoj istrazi, dodaje agencija AFP.

Komentiraj

FOTO:Dan Kitwood/Getty Images
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.