Matt McMullen autor je lutke za seks RealDoll kojih je od 1996. godine prodana u više od 5000 primjeraka, i to po cijenama od 5000 do 10.000 dolara. Sada radi na novom projektu lutke za seks koja će moći i pričati pomoću aplikacije.

“Oduvijek sam želio stvarati skulpture žena, a moj hobi se vremenom razvio. Ovo je logičan slijed događaja i nešto što sam oduvijek želio raditi”, kaže McMullen, čija obitelj nije imala razumijevanja za taj hobi.

“One nisu samo igračke za seks; one su mnogo više. Za početak, njih ne može imati svatko. To nije nešto što poslije korištenja stavite pod krevet. S kupcima mjesecima radimo na izgledu lutaka, a oni im na kraju daju i ime. Odnose se prema njima kao prema osobama. Nikada ih neću zbog toga osuđivati i smatram da nitko nema to pravo”, zaključio je McMullen.

New York Times piše, Realbotix je projekt na kojemu McMullen radi s inženjerima koji su radili za Hanson Robotics, tvrtku poznatu po iznimno realističnim humanoidnim robotima. Pitanje je koliko će se lutka za seks koja može pričati zapravo svidjeti ljudima. Naime, prema teoriji koja potječe još iz sedamdesetih, roboti koji su preslični ljudima, ali su i dalje očito roboti, izazivaju odbojnost umjesto privlačnosti. McMullen to namjerava izbjeći radeći proizvode koji i dalje izgledaju kao lutke za seks, a ne kopije ljudi.

Komentiraj

PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.