Hrvatski reprezentativac i veznjak madridskog Reala u pondjeljak je izabran u idealnu momčad prošle godine na svečanoj dodjeli Zlatne lopte u Zürichu. U razgovoru za Telegraph Modrić je komentirao englesku ligu i suigrača iz Tottenhama, i danas Reala, Garetha Balea.

Modrić vjeruje kako bi Bale jednog dana mogao osvojiti Zlatnu loptu. “Rekao sam mu da ako nastavi ovako igrati, ne vidim razloga zašto se ne bi našao u najboljoj momčadi i osvojiti Zlatnu loptu”, kazao je dodajući kako Bale ima sve mogućnosti – “Odličan je igrač, snažan, kvalitetan. Nadam se da će osvojiti Zlatnu loptu”.

Modrić je, uz Cristiana Ronalda, Garetha Balea i Luisa Suareza, samo jedan od nogometaša koji su u Španjolsku stigli iz Engleske. “Kada pogledate FIFPro XI momčad, vidi se koja je liga najjača. Najbolji igrači su u Španjolskoj. Engleska ima velik broj odličnih igrača, ali La Liga je broj jedan. Puno je čimbenika – vrijeme, glamur, ta dva kluba. Barcelona i Real su dva najbolja kluba na svijetu, i to sigurno pomaže”, zaključio je Modrić.

Komentiraj