Njemačke zrakoplovne misije nad Sirijom redovito prate ruski lovci, objavili su njemački vojni izvori, piše Telegraph.

Ruska pratnja je “primarno politička demonstracija”, kazao je general Luftwaffea Joachim Wundrak.

Ruski mlažnjaci rutinski prate njemačke zrakoplove kroz sirijski zračni prostor, ali ih ni na koji način ne ometaju, dodao je.

Njemačka ne sudjeluje izravno u borbenim misijama protiv Islamske države, ali sudjeluje u misijama prikupljanja operacija, koje potom služe saveznicima u zračnim napadima.

Rusi lete na poziv sirijske vlade

General ističe kako smatra da Rusi žele naglasiti da “za razliku od međunarodne antiterorističke koalicije, oni lete na poziv sirijske vlade”.

Dodao je i kako njemačko zrakoplovstvo ima iskustva u interakciji s ruskim kolegama, s obzirom na činjenicu da Njemačka redovito nadzire zračni prostor NATO članica Estonije, Latvije i Litve.

Wundrak je procijenio kako ukupne zračne snage koje se bore protiv ISIS-a u Siriji iznose oko 100 vojnih zrakoplova, a dodao je i kako je uspostavljena direktna linija između SAD-a i Rusije, s ciljem izbjegavanja incidenata.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.