Ivan Lovrinović, kandidat stranaka Promijenimo Hrvatsku i Živi zid, predao je u četvrtak kasno navečer u Gradskoj upravi potpise za svoju kandidaturu za gradonačelnika Zagreba, za kandidaturu zamjenika gradonačelnika Tihomira Lukanića i Josipe Rodić te listu za Gradsku skupštinu.

Lovrinović je novinarima kazao da imaju oko 7500 potpisa koje su prikupili u svega nekoliko dana, ističući da to govori o vrlo velikoj popularnosti njihove koalicije u Zagrebu.

Najavio je da će do kraja sljedećeg tjedna predstaviti svoj program te dodao da imaju velika očekivanja jer im iz dana u dan popularnost snažno raste.

Podsjetio je kako je prilikom najave kandidature već rekao kako će kad dođu u Gradsku upravu “otvoriti sve prozore i vrata” svih gradskih ureda i dobro provjetriti, a to znači Zagrebu vratiti dostojanstven život.

“Sa sedam milijardi kuna proračuna nitko u ovome gradu ne smije živjeti od mrvica, svi mogu živjeti solidno”, istaknuo je Lovrinović.

Poručio je kako će se boriti protiv klijentalizma i korupcije i nastojati ih iskorijeniti. “To će biti teška borba”, kazao je.

Obećao je da će jako paziti kako se troši gradski novac, kao i da će smanjiti prirez, a točno koliko objavit će uskoro.

“Određeni građevinski lobiji i interesne skupine bili su na neki način vrlo prisutni u određenim projektima”, kazao je. “Pa prema tome, mi ćemo strogo voditi računa gdje završava novac koji građani izdvajaju za grad Zagreb. A ono što ću sigurno napraviti jest da ću smanjiti prirez građanima jer 18 posto prireza znači da građani ovog grada plaćaju porez što žive u Zagrebu. To tjera mlade ljude iz Zagreba.”

Istaknuo je i kako će posebnu pažnju posvetiti starim i nemoćnima te izgraditi nekoliko staračkih domova jer ti ljudi sve teže žive.

Želi također vratiti industriju na rubne djelove grada jer je prisutna snažna deindustrijalizacija, dok u središte Zagreba kani vratiti stare obrte i male poduzetnike te će im na određeno vrijeme dati na besplatno korištenje zapuštene poslovne prostore.

Najavio je i da će oživjeti grad u funkciji razvoja turizma, raditi dalje na dovršetku projekta Borongaj te Sesvete spojiti tramvajskom prugom s Dubecom.

“Odgovorno ću se ponašati sa svojim timom kad je riječ o proračunu i doći ćemo u jednu novu kulturu upravljanja, odgovornosti prema građanima. Mi nećemo populistički dijeliti 100 ili 200 kuna ili na Praznik rada dijeliti grah. Od onoga što napravimo i što budemo uštedjeli na kamatama u refinanciranju silnih dugova grada, mi ćemo s tim ušteđenim novcem pomoći umirovljenicima, izgraditi niz staračkih domova i dječjih vrtića. Uvest ćemo jedan novi menadžment, jedan novi način upravljanja gradom koji će biti na dobrobit svih njegovih građana, a ne samo pojedinih interesnih skupina”, istaknuo je Lovrinović.

Komentiraj