Saborski zastupnik stranke Promijenimo Hrvatsku Ivan Lovrinović pozvao je u četvrtak da se što prije saborski odbori popune vanjskim članovima iz redova stručnjaka, a predsjednik Sabora Gordan Jandroković obećao je kako će to biti učinjeno do početka jesenjeg zasjedanja.

“Kome smetaju stručnjaci i zašto ih nema u odborima?”, zapitao se Lovrinović nakon stanke koju je o toj temi zatražio u Saboru, podsjećajući kako je od konstituiranja Sabora prošlo osam i pol mjeseci.

Sabor, podsjeća, ima 28 odbora.

“Nemojte odbore pretvarati u debatne klubove političara i glasačku mašineriju već ih popunite stručnjacima”, poručio je.

Predsjednik Hrvatskog sabora Jandroković složio se kako bi to trebalo učiniti što prije.

“Hoćemo li to uspjet do kraja ovog zasjedanja ili do početkom idućeg – vidjet ćemo, ali do početka idućeg odbori će imati vanjske članove”, poručio je.

Komentiraj

FOTO:HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.