Saborski zastupnik MOST-a Ivan Lovrinović poručio je preko društvene mreže Facebook kako u Saboru neće dići ruku za proračun. Objavu naslovljenu s ‘Jadikovke oko proračuna ili ništa ne pitaj samo digni ruku’ prenosimo Vam u cijelosti:

“Baš tako; kome uzeti kome dati? Jedni se žale, drugi su gnjevni… Naravno nikada svi ne mogu biti zadovoljni. Proračun je temeljni dokument o funkcioniranju svake države jer su upravo tu sve kućice javnog sektora. Proračun je snažan instrument ekonomske politike, rasta i mehanizam redistribucije bogatstva te pokazatelj sustava vrijednosti jednog naroda.

I dok se energija troši kako uštedjeti ili prebaciti koji milijun ja ću sutra govoriti o tome kako namaknuti milijarde kao pomoć u rješavanju problema javnih financija, Zato sam danas rekao da ću biti suzdržan glede proračuna jer ne znam hoće li Sabor, i Vlada imati volje i odlučnosti napraviti značajne zaokrete u poticanju reformi. Proračun koji je prezentiran nije reformski jer se reforme nemaju čime financirati. On nastoji svakome ugoditi pa makar bila i crkavica.

Znanost i obrazovanje mogli bi ostati bez 150 mln kuna, DORH bez 16 mln, đaci za prijevoz oko 90 mln itd. To je neprihvatljivo. Ne može se majkama nuditi 7500 kuna za novorođenče a onda slati poruku da najveći dio njih neće moći putovati u školu. DORH-u ne samo da se ne smije uzeti već mu treba dati još 16 milijuna kuna. Ne mogu vjerovati da bi netko želio smanjenjem proračuna još više onesposobiti ovu prevažnu insituciju čiji je ravnatelj. g. Cvitan nedavno u saboru dramatično upozorio da nema osnovne uvjete rada.

Mogao bih još puno pisati, ali ću sutra u Saboru iznijeti ključne prijedloge i stavove o proračunu.

Što biste mi vi savjetovali da kažem i kako da postupim?
Obećao sam biti vaš glas u Saboru!”, napisao je Lovrinović.

Komentiraj