U zagrebačkom hotelu As u ponedjeljak je počelo okupljanje hrvatskih reprezentativaca uoči playoffa za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji protiv Grčke. ‘Vatreni’ prvu utakmicu igraju u četvrtak na Maksimiru, a uzvrat je u nedjelju u Grčkoj.

Među prvima su stigli Mario Mandžukić, Marcelo Brozović, Marko Rog i Mario Pašalić koji nisu bili raspoloženi za davanje izjava, a pred okupljene novinare stali su Dejan Lovren i Ivan Perišić.

“Ovo su za Hrvatsku dvije najvažnije utakmice u godini. Svi očekujemo pobjedu, ali neće biti lako. Pamtimo poraz u Grčkoj 2011. godine, no mislim da smo učili iz tih grešaka i sada smo iskusniji. Čvrsto vjerujemo da se možemo kvalificirati na Svjetsko prvenstvo, što je težak posao bez obzira na imena klubova za koje igramo”, rekao je stoper Liverpoola Dejan Lovren, koji je komentirao i tešku situaciju u kojoj se osobno nalazi.

“Što se mene tiče, prošlost ne mogu promijeniti, a naravno da bih volio da se ovaj ‘crni oblak’ iznad mene makne te da stvari krenu boljim putem. Nije lako, ljudi se zanimaju za sve što se zbiva oko mene više nego za nogomet, ali valjda će biti bolje”, rekao je Lovren dodajući kako se ‘Vatreni’ ne boje pritiska.

“Bilo nam je ‘biti ili ne biti’ već u Ukrajini pa smo pokazali da možemo uspjeti kada je najteže, sve opet ovisi o nama. Izbornik će odlučiti o postavi i formaciji, no osjećam da smo snažni te da možemo uspjeti. Novi izbornik vjeruje u nas, pozitivan je čovjek i to nam treba. Treba nam i pomoć medija, manje negativnosti u nebitnim stvarima”, zaključio je.

Interov Ivan Perišić izjavio je kako priželjkuje pobjedu u prvoj utakmici, koja bi im olakšala vatreno gostovanje u Grčkoj. “Njihova je jača strana defanziva, ali i mi imamo jaka oružja prema naprijed. I vjerujem da ćemo već u prvoj utakmici riješiti pitanje prolaska. U Kijevu smo bili pravi, tako treba i nastaviti. Imamo tri dana, trebamo se skupiti i pametno sve analizirati, pa odraditi kvalitetnu utakmicu”, poručio je Perišić.

Komentiraj