Nekoliko medija izvijestilo je kako specijalne snage te antiteroristička policija trenutno provode racije u briselskom predgrađu Schaerbeek.

Policija je tijekom antiterorističkih racija uhitila jednog muškarca, no još se ne zna radi li se o istom čovjeku koji je snimljen nadzornom kamerom na aerodromu, javlja Telegraph.

Belgijska policija također raspisala je tjeralicu za tim čovjekom. Na snimci je obučen u krem jaknu i na glavi nosi šešir. Sumnjiče ga da je povezan s krvavim terorističkim napadom u kojem je poginulo najmanje 34 ljudi.

Tijekom racija specijalne jedinice u briselskoj četvrti Schaerbeek pronašle su eksplozivnu napravu u kojoj je bilo čavala, uz ostale stvari, javlja Guardian. Također su pronađene kemikalije te zastava Islamske države.

Policija na granici Belgije i Nizozemske detaljno provjerava svakog tko napušta zemlju. Stvorila se kolona duga barem deset kilometara, dok traje policijska provjera.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.