Dvojica policajaca uhićena su u petak nakon što su blizu grada Marksvillea u Louisiani ubili šestogodišnjaka koji se vozio s ocem u automobilu, pišu mediji u subotu.

Norrisa Greenhousea i Derricka Stafforda, koji su uhićeni u petak, optužnica tereti za ubojstvo iz nehaja i za pokušaj ubojstva iz nehaja. Oni su u utorak, jureći za automobilom kojim je upravljao Christopher Few, a u njemu se nalazio i njegov šestogodišnji sin Jeremy, na vozilo ispalili 18 hitaca, pri čemu je dječak smrtno stradao, a otac je teško ozlijeđen, izvijestila je policija države Louisiane.

Dječak je pogođen s pet metaka, dok je otac u kritičnom stanju prebačen u bolnicu. Šestogodišnjak je bio autističan.

Još nema informacija o tomu zbog čega su policajci jurili za automobilom kojim je upravljao Few i zbog čega su pucali.

Taktike što ih primjenjuju američki policajci u posljednjih su nekoliko mjeseci pod povećalom, nakon što su video snimke drugih sudionika u prometu pokazale niz slučajeva u kojima oni bespotrebno koriste silu protiv nenaoružanih građana, među kojima je puno crnaca.

Komentiraj

FOTO:Pixabay
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.