Davor Puklavec/PIXSELL

Predsjednica ORaH-a Mirela Holy podnijela je formalnu ostavku na dužnost predsjednice stranke u ponedjeljak, 7. prosinca, zbog loših rezultata na parlamentarnim izborima, na kojima ORaH nije osvojio ni jedno zastupnički mjesto, izvijestili su u srijedu iz ORaH-a.

Holy je formalnu ostavku podnijela putem dopisa članicama i članovima stranke, priopćeio je glasnogovornik ORaH-a Dean Šarčević.

“Podnošenja ostavke izraz je odgovornosti predsjednice stranke za neispunjavanje planiranog rezultata iz Plana rada za 2015. godinu na parlamentarnim izborima održanim prije mjesec dana”, dodaje se u priopćenju.

Vanjske i unutarnje razloge postignutog rezultata, predsjednica ORaH-a je iznijela Izvješćem o radu stranke 2015. godine, koje je podržalo Predsjedništvo ORaH-a na  sjednici, održanoj 29. sudenoga, te Glavni forum ORaH-a na  sjednici održanoj 6. prosinca,  slijedom kojeg je usvojen i Plan rada stranke za 2016. godinu, a koji predviđa promjene u radu stranke koje su potrebne za uspješan rad u budućnosti, dodaje se.

  • Svjesna svoje odgovornosti za sadašnje stanje u stranci, predsjednica Holy je istaknula kako njena ostavka nije napuštanje broda koji tone.

Ostavka je čin političke odgovornosti koji bi se trebao podrazumijevati u političkom djelovanju, rekla je, dodajući da nema mogućnosti promjene i uspjeha bez osobne odgovornosti vodstva političkih organizacija.

Holy je naglasila i kako napuštanje dužnosti predsjednice ORaH-a nije lako, ali je nužno jer je loš rezultat na izborima velikim dijelom posljedica i njenog karaktera zbog kojeg stranka trpi štetu.

Svoje ostavke na funkcije potpredsjednice I potpredsjednika stranke podnijeli su i Božana Zadro te Davor Šrklec, 7. I 8. prosinca.

ORaH-u sada predstoje unutarstranački redoviti izbori, koji se preklapaju s izvanrednim, uslijed podnijetih ostavki,  predviđeni Statutom nakon izbora za Hrvatski sabor u roku od tri mjeseca te će po njihovoj provedbi stranka dobiti novo vodstvo, izvijestio je glasnogovornik Šarčević.

Komentiraj

FOTO:Davor Puklavec/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.