Ljubljanski gradonačelnik Zoran Janković u petak je zanijekao sumnjičenja kako  je primao mito, te da je zahtijevao spolne usluge, niječući navode u medijima nakon jučerašnje istrage i policijskog pretresa općine i nekih javnih poduzeća.

“Nisam zahtijevao nikakvo mito niti tražio bilo kakve usluge, pa niti spolne”, kazao je Janković novinarima, te dodao kako vjeruje da će njegovi navodi biti utvrđeni i u postupku koji se vodi.

“Neću dati ostavku, čekat ću da se ta stvar u postupku razriješi”, kazao je popularni ljubljanski gradonačelnik u izjavi za medije, te dodao da će dokazati kako  su on osobno i gradska općina Ljubljana djelovali zakonito.

  • Mediji su, ne navodeći izvore, naveli da se Janković sumnjiči da je 2012. i 2013. primao mito te ubirao deset posto od vrijednosti poslova koje je od općine dobio građevinski poduzetnik čija je tvrtka kasnije propala, a on završio u zatvoru.

Navodno je novac ubirao Jankovićev sin u gotovini, što je prikrivenim sredstvima pratila policija, a navodno i registrirala slučaj kad je Janković od farmaceutkinje koje se željela zaposliti u gradskoj apoteci tražio seksualne usluge, što Janković odlučno niječe i tvrdi da je poslove obavljao korektno i po zakonu i nikoga nije seksualno ucjenjivao.

Policija je ne navodeći imena koja su predmet istražnog postupka nakon završenog pretresa gradskog poglavarstva i komunalnih poduzeća navela da se radilo o prikupljanju dokaza o kaznenim djelima davanja i primanja mita, te za nezakonito posredovanje i  zloporabu službenog položaja.

Komentiraj

FOTO:HINA / Anže Malovrh / STA
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.