Predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić  ocijenio je u ponedjeljak, u povodu obilježavanja desete godišnjice ove političke stranke, kako je stranka ‘izrasla u prepoznatljivog zagovornika interesa Rijeke i riječke regije’.

Švorinić je na konferenciji za novinare naveo da se Lista za Rijeku u proteklom razdoblju borila za  decentralizaciju i upravljanje sredstvima na razini što bližoj građanima, za riječki identitet i vrijednosti koje iz njega proizlaze, za Rijeku kao poslovno središte ovog dijela Europe te za princip sposobnosti ispred podobnosti kod zapošljavanja te da će to nastaviti činiti.

„Spremni smo u idućem razdoblju u Rijeci preuzeti naš dio odgovornosti za vođenje grada i regije te pokrenuti novi smjer, zaustaviti iseljavanje, pokrenuti investicijski ciklus koji će privući mlade, sposobne i kreativne ljude i povećati kvalitetu života našeg grada i regije“ kazao je.

Članica Savjeta Laura Marchig najavila je pokretanje serije inicijativa s kojima se želi potaknuti sugrađane da ne ostaju pasivni promatrači nego da se aktivno uključe u raspravama o urbanističkim i drugim projektima važnim za Rijeku.

Svečana skupština Liste za Rijeku održat će se 27. listopada a na njoj će se donijeti i nova deklaracija stranke, najavljeno je.

Komentiraj

FOTO:Goran Kovacic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.