Gotovo cijelu Liku protekle noći zahvatilo je sniježno nevrijeme, u Gospiću je palo više od 30 centimetara snijega, a u gorskim predjelima snježni pokrivač je i viši.

Vlažan snijeg prouzročio je rušenja stabala, koji su oštetilo dalekovode i niskonaposnku mrežu pa je šire područje Gospića jutros ostalo bez struje. Od direktora “Elektrolike” Ernesta Petrija doznaje se da su u kvaru dva dalekovoda koji Gospić opskrbljuju strujom, a u prekidu je i 35-kilovoltni dalekovod za Donji Lapac. Sve ekipe “Elekorilike” su na terenu pa se očekuje da će kvarovi biti otklonjeni do podneva.

Snijeg i jaka bura u Primorju otežavaju promet.  Kako se doznaje u ličko-senjskoj Policijskoj upravi, za sav je promet zatvorena Jadranska magistrala od Karlobaga do Sv Marije Magdalene, a na svim cestama u Lici obvezna je zimske oprema.

Komentiraj

FOTO:HINA / Ivo LUČIĆ
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.