Tridesetak štićenika doma za beskućnike otvorenog prošli tjedan pored Trga sv. Petra bilo je nemalo iznenađeno kad ih je posjetio papa Franjo, objavio je Vatikan u petak.

Franjo se zadržao u četvrtak do kasnih sati na povratku s biskupske sinode na kojoj se raspravlja o kontroverznim pitanjima poput razvoda i homoseksualnosti.

“Papa je ugodno ćaskao oko 20 minuta sa svojim sugovornicima, koji su bili dirnuti i sretni zbog njegova posjeta”, stoji u priopćenju Vartikana.

Dom za beskućnike otvoren je 7. listopada a vodi ga Papin odjel za skrb o potrebitima koji je prije nekoliko mjeseci otvorio i brijačnicu i tuševe za beskućnike koji žive pored Trga sv. Petra.

Franjo, poznat kao junak siromašnih, izveo je nekoliko velikih gesti prema beskućnicima, ponudivši im privatne obilaske Sistinske kapele, pozivajući ih na koncerte i objedujući s beskućnicima za svoj rođendan.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.