Bolnica koju vode Liječnici bez granica pogođena je u utorak u Alepu u zračnom napadu, čime je prekršeno međunarodno humanitarno pravo, priopćila je u srijedu u Parizu ta organizacija.

“Bolnica Omar Ben Abdulaziz koja se nalazi u istočnom dijelu Alepa i koju vode Liječnici bez granica je uništena. Liječnici bez granica najoštrije osuđuju taj čin, koji je još jednom pogazio najelementarnije odredbe međunarodnog humanitarnog prava koje se odnose na bolnice”, kaže organizacija u priopćenju.

Navodno je meta bombardiranja bila zgrada koja se nalazi desetak metara od bolnice i koja je pretrpila manja oštećenja i ponovno će biti u funkciji za dva dana.

“Bolnica je jako oštećena u zračnom napadu. Ona je davala primarnu zdravstvenu skrb, imala je kirurški odjel i porodništvo. U ovom trenutku, nema informacija o žrtvama”, kazali su Liječnici bez granica.

Komentiraj

FOTO:EPA/MSF
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.