Još tri dijela zrakoplova pronađena na otoku Mauricijusu i u Mozambiku mogla bi pripadati nestalom zrakoplovu Malaysije Airlinesa na letu MH370, priopćilo je u četvrtak australsko ministarstvo prometa.

“Malezijska vlada mora preuzeti te dijelove (…) koji će se poslati u Australiju na ispitivanje”, rekao je u priopćenju ministar Darren Chester.

Dva ostatka pronađena su na otoku Mauricijusu i jedan u Mozambiku. Svi su “korisni i povezani su s letom MG370 Malaysije Airlinesa”.

Boeing 777 je nestao 8. ožujka 2014. nedugo nakon polijetanja iz Kuale Lumpura u Peking, s 239 putnika i članova posade. Okolnosti i mjesto nesreće letjelice još nisu otkriveni.

Za prvi dio koji je u srpnju 2015. pronađen na francuskom otoku Reunionu, utvrđeno je da pripada nestalom zrakoplovu. Još četiri dijela pronađena u Južnoj Africi, Mozambiku i na Mauricijusu, u Indijskom oceanu, “gotovo sigurno” pripadaju MH370.

Velika potraga za nestalim zrakoplovom koju koordinira Australija još traje na jugu Indijskog oceana i treba se završiti početkom kolovoza.

Još treba pretražiti manje od 15.000 četvornih kilometara označenog područja veličine 120.000 km2 ispred australske zapadne obale gdje se zrakoplov najvjerojatnije srušio.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.