U velikom intervjuu za egipatsku televiziju MBC najboji svjetski nogometaš Leo Messi priznao je kako redovito prati englesku i talijansku ligu, ali i ponovio kako bi želio u Barceloni ostati do završetka karijere.

“Ali, u nogometu nikada ne znate. Sve se može dogoditi. Ipak, uživam u Barceloni”, kazao je sjajni Argentinac. “Pratim velike derbije u Premierligi i Serie A. Sviđa mi se engleski i talijanski nogomet. Ali, već sam rekao da bih u Barceloni želio završiti karijeru. Nadam se da će se stvari tako posložiti i da se neću morati predomišljati”, dodao je.

EPA/ALEJANDRO GARCIA
EPA/ALEJANDRO GARCIA

Messi uživa u Barceloni, u kojoj je u prvom planu zajedništvo i dobrobit momčadi. “Ovo je timski sport i svake si godine postavljamo zajedničke ciljeve. Ako je nešto dobro za pojedinca, ali ne i za momčad, onda nam to ništa ne znači”, objašnjava Messi filozofiju Barcelone. “Momčad uvijek mora biti na prvom mjestu, nikada pojedinac. To je i moje mišljenje, ali i mišljenje cijele svlačionice. Uopće nije bitno tko će postići golove”, kaže.

Argentinac ističe kako se odlično slaže sa svojim suigračima. Sa nekima se poznaje već dugi niz godina. “Uopće ne moram gledati u suigrače da bih znao što će sljedeće napraviti”.

Sljedeće subote na rasporedu je El Clasico, najveća utakmica španjolskog prvenstva između Reala i Barcelone. Messi ističe kako se ne uspoređuje s Ronaldom, najvećom zvijezdom Reala, kao ni sa bilo kojim drugim napadačem. Kao najvažnijeg trenera u svojoj karijeri isttaknuo je Franka Rijkaarda, pod čijim je vodstvom 2004. godine debitirao u Barceloni.

Komentiraj

FOTO:EPA/JONAS GUETTLER
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.