EPA/ANDREW GOMBERT

Doris Roberts, američka glumica najpoznatija po ulozi znatiželjne mame u seriji ‘Svi vole Raymonda’ preminula je u ponedjeljak u 90. godini života.

Roberts je glumila Marie Barone, stalni ‘trn u oku’ svoje snahe, koju je glumila Patricia Heaton. Ta joj je uloga donijela i četiri Emmy nagrade, nagradu SAG i još tri nominacije za Emmy.

“Ovo je kraj jedne ere”, napisala je Heaton na Twitteru. “Moja draga televizijska svekrva i protivnica Doris bila je prava profesionalka od koje sam toliko toga naučila. Bila je smiješna i opasna i obožavala je život. Živjela je punim plućima”, dodala je.

Roberts se pojavila u brojnim televizijskim serijama i filmovima tijekom svoje karijere koja je trajala više od 60 godina. 1980-ih godina glumila je tajnicu Pierceu Brosnanu u televizijskoj seriji ‘Remington Steele’. Za ulogu u drami ‘St. Elsewhere’ 1983. osvojila je Emmyja.

“Bože, hvala ti za 90 godina koje je Doris provela na ovoj planeti. Ostavila si nas uz smijeh. Uz tebe smo postali bolji”, napisao je Tyler Perry, koji je režirao ‘Madea’s Witness Protection’ iz 2012. godine, u kojem se pojavila i Roberts.

God thank you for 90 years of Doris Roberts on this planet. You left us laughing!!! You left us better!! Travel well my beautiful friend.

Posted by Tyler Perry on Monday, April 18, 2016

Njena televizijska karijera započela je u ranim 1950-im godinama, a filmska 1961. godine, kada se pojavila u filmu ‘Something Wild’. Snimila je više od 30 filmova.

Komentiraj