Dvije osobe u Poljskoj tvrde kako su našli nacistički vlak, koji je navodno prepun zlata, dragulja i oružja. Poljski mediji prenose kako je riječ o vlaku koji je u Drugom svjetskom ratu nestao u blizini današnjeg grada Wroclawa, oko 1945. godine, prenosi BBC.

Jedna je odvjetnička tvrtka iz jugozapadne Poljske rekla kako su ih kontaktirala dva muškarca koja su navodno otkrila oklopni vlak. Francuski mediji prenose kako nalaznici žele deset posto od vrijednosti sadržaja vlaka. Lokalni mediji, pak, navode kako se otkriće podudara sa legendom o nestalom vlaku punom zlata i dragulja za vrijeme Drugog svjetskog rata u blizini dvorca Ksiaz.

Lokalni mediji javljaju kako su na pronađenom vlaku ugrađeni mitraljezi, pa se pretpostavlja kako je uistinu prevozio vrijedan teret. Gradski su dužnosnici formirali odbor na čijem je čelu gradonačelnik kako bi što prije istražili ove tvrdnje. Jedan lokalni web portal navodi kako je vlak dug 150 metara te kako je prevozio i do 300 tona zlata.

Povjesničarka Joanna Lamparska rekla je kako je vlak navodno nestao u tunelu, a prevozio je zlato i ‘opasan materijal’. Brojne potrage organizirane su kako bi se ovaj vlak našao i u prošlosti, ali do sada su se sve pokazale neuspješnima.

Komentiraj

FOTO:Pixabay
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.