Francuska razmatra izvođenje zračnih napada na Islamsku državu u Siriji, zajedno s međunarodnom koalicijom koju predvodi SAD, objavio je u subotu Le Monde na svojem portalu, pozivajući se na neimenovani “visoki izvor”.

Vladini dužnosnici to izvješće nisu željeli komentirati, kazavši da će predsjednik Francois Hollande govoriti o tome na novinskoj konferenciji u ponedjeljak.

 

  • Francuska je bila prva država koja se pridružila međunarodnoj koaliciji predvođenoj SAD-om u zračnim napadima na IS u Iraku, ali je isključila sudjelovanje u napadima u Siriji, strahujući da bi to koristilo predsjedniku Bašaru al-Asadu. Umjesto toga naoružava umjerene pobunjenike koji se bore protiv Asada.

 

Le Monde navodi da bi to mišljenje mogla promijeniti zbog velike izbjegličke krize, slabih rezultata u borbi protiv Islamske države i jačanja utjecaja Rusije u toj regiji.

Komentiraj

FOTO:EPA/SERDAR YILDIZ
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.