Policijski službenici Odsjeka organiziranog kriminaliteta Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom i 39-godišnjakom koje se sumnjiči za kaznena djela prijevara na štetu sedamnaest osoba, javlja PU zadarska.

46-godišnjaka se tako sumnjiči da je, u proteklih nekoliko mjeseci, stupio u kontakt s više osoba s područja zadarske županije i lažno se predstavivši kao posrednik pri rješavanju statusa mirovine, od njih primio nekoliko desetaka tisuća kuna.

39-godišnjaka se sumnjiči da je, lažno se predstavljajući kao djelatnik agencije za dodjelu bespovratnih sredstava iz fondova Europske unije, stupio u kontakt s više osoba te od njih, na ime svojih usluga pri posredovanju kao i izradi projektne dokumentacije, primio nekoliko desetaka tisuća kuna.

Materijalna šteta iznosi gotovo 500 tisuća kuna, a oni su uz kaznenu prijavu privedeni sucu istrage Županijskog suda u Zadru. S obzirom na saznanja o tome da su na opisane načine prevarili i druge osobe, ovo kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Komentiraj

FOTO:Hrvoje Jelavic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.