Zrakopolov Turkish Airlinesa na letu iz Istanbula za London prinudno je u četvrtak sletio u beogradsku zračnu luku iz sigurnosnih razloga nakon što je u kabini nađen mobitel nepoznatog vlasnika, potvrđeno je u Beogradu iz više izvora.

Turski zrakopolov preusmjeren je u zračnu luku Nikola Tesla u Beogradu, a putnici su po slijetanju evakuirani i vraćeni na let tek nakon obavljenog sigurnosnog pregleda.

U zrakopolovu nije nađen eksploziv niti bilo šta sumnjivo što bi ugrozilo sigurnost putnika, a mobitel koji je nađen u kabini, kako je utvrđeno, ispao je iza sjedalo nekom od putnika s prethodnog leta, obavili su pojedini mediji u Beogradu.

Turkish Airlines je potvrdio da se radilo o zrakoplovu Boeing 777/300ER na letu TK1979 s 300 putnika.

Nakon sigurnosnih provjera turski zrakoplov je iz beogradske zračne luke nastavio let za London nešto poslije 14,15 sati.

Komentiraj

FOTO: Dan Kitwood/Getty Images
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.