Predstavnici Hrvatskih laburista – Stranke rada i Akcije mladih najavili su u četvrtak da će podnijeti kaznene prijave protiv odgovornih osoba u Ini i protiv te tvrtke zbog onečišćenja okoliša u svibnju ove godine u Kostreni, kad je iz Ininih spremnika u more istekao mazut.

Na konferenciji za novinare održanoj uoči sjednice Županijske skupštine predstavnici dviju stranaka rekli su da je veliko onečišćenje mora i kopna nastalo istjecanjem mazuta iz Ininih spremnika u more 12. svibnja te kako do danas nitko zbog toga nije odgovarao.

Darijan Butković iz Akcije mladih i David Bregovac iz Hrvatskih laburista – Stranke rada istaknuli su da kao županijski vijećnici osjećaju zakonsku i moralnu obvezu upozoriti na kršenje zakona, posebice ako se time ugrožava okoliš, život i zdravlje ljudi.

Na Županijskoj skupštini predložili su da im se  u podnošenju kaznene prijave pridruži i županija, no odgovoreno im je da županija to neće učiniti iako ih podupire u njihovim nastojanjima.

Komentiraj

FOTO:Goran Kovacic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.