Na javni poziv Primorsko-goranske županije bankama za uključivanje u program kreditiranja “Kvarner Family 2015”, namijenjenom privatnim iznajmljivačima s područja te županije, odazvale su se tri banke – Hrvatska poštanska banka, Erste banka i Zagrebačka banka, doznaje se iz PGŽ.

Prema programu “Kvarner Family 2015”, osmišljenim u suradnji s Turističkom zajednicom Kvarnera, banke će kreditirati ulaganja u podizanje kvalitete smještaja ili ugostiteljskih ponuda u domaćinstvima.

 

  • Ukupni iznos kreditnog potencijala je pet milijuna kuna uz fiksne kamate od 5,7 do 6 posto, pri čemu će Županija subvencionirati kamatu na odobrene kredite u visini 5 posto za ulaganja na području Gorskog kotara i malih otoka (Unije, Susak, Ilovik, Vele i Male Srakane), dok za ostala područja PGŽ subvencija kamata iznosi 4 posto.

 

Na taj će način kamate za krajnjeg korisnika kredita iznositi 1 odnosno 2 posto godišnje. U proračunu Primorsko-goranske županije za tu će namjenu biti osigurano ukupno 700.000 kuna kroz razdoblje od pet godina.

Slijedi potpis ugovora s bankama, a nakon toga bit će raspisan javni poziv zainteresiranim iznajmljivačima za podnošenje zahtjeva na kreditni program “Kvarner family 2015” podizanja kvalitete turističke ponude u privatnom smještaju.

Komentiraj

FOTO:Igor Kralj/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.