U subotu je odigrano pet utakmica kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji u terminu od 18 sati. Reprezentativci Švedske i Bosne i Hercegovine upisali su visoke pobjede, Švicarska je minimalno slavila protiv Latvije, a Andora i Farski otoci te Cipar i Estonija odigrali su bez pogodaka.

Bosna i Hercegovina sa 5:0 je pobijedila Gibraltar na Bilinom Polju u Zenici u susretu skupine H. Dva pogotka postigao je Vedad Ibišević, a po jedan su dodali Avdija Vršajević, Edin Višća i Ermin Bičakčić. Cipar i Estonija odigrali su bez golova. Bosna je nakon pet kola druga momčad skupine sa 10 bodova, a vodeća je Belgija sa dva boda više. Belgijci svoju utakmicu petog kola igraju večeras protiv Grčke.

Švicarska je pogotkom Josipa Drmića upisala pobjedu nad Latvijom u skupini B, gdje su još Androra i Farski otoco podijelili bodove. Švicarska drži vrh tablice s 15 bodova, šest više od drugog Portugala.

Švedska je u skupini A slavila protiv Bjelorusije sa 4:0. Dva je pogotka postigao Forsberg, a po jedan Berg i Thelin. Švedska je prva na tablici s 10 bodova, a večeras ju može prestići Francuska, koja igra protiv Luksemburga.

Komentiraj