Osim pobjede Hrvatske u Finskoj, u poslijepodnevnom terminu kvalifikacija odigrane su hoš tri utakmice. U našoj skupini Ukrajina je slavila protiv Kosova na svom terenu sa 3:0.

U vodstvo su došli u 31. minuti autogolom Rahmanija. Na 2:0 povisio je Yarmolenko, a konačni rezultat postiže Rotan šest minuta kasnije. Večeras se još sastaju island i Turska. Hrvatska je prva na ljestvici sa 7 bodova, slijedi Ukrajina sa 5 bodova. Island je treći sa bodom, ali i utakmicom manje. Turska, također uz utakmicu manje, ima 2 boda. Po jedan bod skupili su Finska i Kosovo.

U skupini D Gruzija je u gostima iznenadila Wales, utakmica je završila 1:1. Domaćini su u vodstvo došli preko Garetha Balea već u desetoj minuti. Veliko slavlje gostima donosi Okriashvili u 57. minuti. Večeras još igraju Moldavija i Irska te Srbija i Austrija. Wales je trenutno prvi sa 5 bodova. Bod manje, i utakmicu manje, imaju Srbija, Austrija i Irska. Gruzija je peta sa jednim bodom, a Moldavija je još bez bodova.

U skupini G Izrael je s 2:1 pobijedio Lihtenštajn. Do 16. minute Izrael je već vodio 2:0 – oba pogotka je dao Hemed. Lihtenštajn je uspio smanjiti u 49. minuti preko Haslera. Večeras još igraju makedonija i Italija te Albanija i Španjolska. Albanija je vodeća momčad ove skupine sa 6 bodova, koliko ima i Izrael (ali uz utakmicu više i lošiju gol razliku). Slijede Španjolska i Italija sa po četiri boda te Makedonija i Lihtenštajn bez bodova.

Komentiraj