Nogometaši Bugarske u subotu su u utakmici petog kola skupine A kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo slavili protiv Nizozemske sa 2:0 i preskočili ih na trećem mjestu skupine. Golove za Bugare u Sofiji dao je Spas Delev u 5. i 20. minuti susreta. U drugoj utakmici ove skupine reprezentativci Francuske slavili su kod Luksemburga sa 3:1. Dva je gola zabio Olivier Giroud, a jednog je dodao Antoine Griezmann sa jedanaest metara. Jedini pogodak za domaćine postigao je Aurelien Joachim, također s bijele točke. U ranije odigranoj utakmici Švedska je s 4:0 slavila protiv Bjelorusije.

Francuska je preuzela čelnu poziciju skupine A sa 13 bodova, tri više od druge Švedske i četiri više od Bugarske. Nizpozemska ima sedam bodova, dok dno ljestvice drže Bjelorusija sa 2 i Luksemburg sa jednim bodom.

U skupini B aktualni europski prvaci pobijedili su Mađarsku sa 3:0. Cristiano Ronaldo postigao je dva gola, a André Silva jednog. U ranije odigranim utakmicama Švicarska je minimalno slavila protiv Latvije, dok su Andora i Farski otoci odigrali bez golova.

Švicarska je ostala stopostotna reprezentacija i ima 15 bodova. Portugal je drugi sa 13. Slijedi mađarska sa 7 bodova, Farski otoci sa 5, te Latvija sa 3 i Andora sa jednim bodom.

Skupinu H zatvorili su u subotu Belgija i Grčka, koje su u Bruxellesu odigrale 1:1. Povela je Grčka preko Mitrogloua, a izjednačio je Romelu Lukaku. Grčka je utakmicu završila sa čak dva igrača manje. Prvi crveni karton dobio je Tachtsidis u 65. minuti, a drugi Tzevellas u petoj minuti sudačke nadoknade. Ranije danas Bosna je s 5:0 pobijedila Gibraltar, dok su Cipar i Estonija odigrale bez pogodaka.

Belgija je vodeća momčad skupine sa 13 bodova, dva više od druge Grčke. Bosna je na trećem mjestu s 10 bodova. Slijede Cipar i Estonija sa po 4 boda te Gibraltar bez bodova.

Komentiraj