Policijska uprava Ličko-senjska izvijestila je u nedjelju navečer da je očevidom tijekom jučerašnjeg i današnjeg dana potvrđeno da je u subotu u 10,50 sati u Kuterevu, u dvorištu obiteljske kuće, prilikom rezanja drva i pomicanja panja, 35-godišnjak aktivirao ručnu bombu i poginuo.

Policija zasad ne zna tko je i zašto ručnu bombu ostavio uz panj, no, budući da je to “teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti i dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom”, nadležnom državnom odvjetništvu podnijela je kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja.

U policijskom priopćenju stoji da su u subotu, u 10,56 sati, zaprimili dojavu da je u 35-godišnjak u Kuterevu kod Otočca, prilikom rezanja drva u dvorištu obiteljske kuće, aktivirao nepoznatu eksplozivnu napravu. Na mjestu događaja zatekli su Hitnu medicinsku pomoć, no liječničkom je timu preostalo tek da potvrde da je muškarac preminuo uslijed teških ozljeda.

Komentiraj

FOTO:Hrvoje Jelavic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.