Predsjednik Vijeća za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima akademik Zvonko Kusić izjavio je u četvrtak kako su članovi Vijeća postigli vrlo visok stupanj suglasnosti oko izrade općeg dokumenta koji će poslužiti za usmjeravanje i izradu konkretnih normativnih preporuka Vladi.

“Nakon dugotrajnog i iscrpnog rada svih članova Vijeća postignut je vrlo visok stupanj suglasnosti vezano uz opći dokument, tj. sveobuhvatni pristup problemu suočavanja s vladavinom nedemokratskih režima”, rekao je kratko Kusić novinarima nakon šeste sjednice Vijeća.

Navodeći kako će se taj dokument i dalje dorađivati do samog kraja rada Vijeća, smatra kako se radi o značajnom iskoraku jer je Vijeće uspjelo stvoriti bazični dokument koji će poslužiti za usmjeravanje i izradu konkretnih normativnih preporuka Vladi za suočavanje s različitim situacijama koje će se pojavljivati u praksi.

Na novinarski upit Kusić je rekao da su u izradi tog dokumenta i formulacijama obrađene sve teme i prijepori koji postoje u našem pogledu na povijest. Izrazio je zadovoljstvo što dokument pokazuje visok stupanj suglasja u pluralističnom Vijeću, što je, smatra, veliki uspjeh.

Komentiraj

FOTO:hina
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.