– U Hrvatskoj je do sada podneseno oko 800 tisuća zahtjeva za legalizaciju, a riješeno ih je gotovo 500 tisuća, rekao je u utorak u Splitu ministar graditeljstva Lovre Kuščević, koji je najavio da će “za nekoliko dana u funkciji  biti Zajednički informacijski sustav zemljišnih knjiga i katastra.

Kako je rekao Kuščević, ministarstvo radi na izmjenama zakona koji će dodatno ubrzati proces legalizacije i pojednostavniti samu proceduru te razmišlja o drugačijem rasporedu financijskih sredstava od prihoda legalizacije kako bi se povećali prihodi županijama.

Na pitanje što je sa sređivanjem zemljišnih knjiga, podsjetio je da je Vlada prihvatila program refomi, a jedna od njih je konačno spajanje katastra i zemljišnih knjiga u jednu jedinstvenu instituciju.

“Prvi korak je implementacija Zajedničkog informacijskog sustava (ZIS) u cijeloj Hrvatskoj”, rekao je ministar Kuščević te najavio da će u nekoliko idućih dana ZIS svečano pustiti i u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Kuščević je u Splitu bio na izboru za predsjednika splitsko-dalmatinskoga Županijskog odbora HDZ-a.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.