Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević u emisiji Hrvatskog radija “A sada Vlada” odgovorio je na mnoga pitanja – od onih o suradnji s Mostom, reformskom paketu koji se priprema za Europsku komisiju, POS-ovim stanovima, energetskoj obnodi do pitanja zaštićenih najmoprimaca.

Na početku emisije komentirao je medijsku prašinu koju je podigao pozdravivši jučer novinare pozdravom “Hvaljen Isus”.

“To je jedan uobičajen pozdrav koji oduvijek koristim i ne bih tome pridavao pažnju. Neuobičajeno mi je da je jedan pozdrav izazvao takvu medijsku pažnju. No slobodno smo društvo – svatko može pisati i govoriti što hoće. Koristi ga cijela moja obitelj, to je normalan hrvatski pozdrav”, rekao je ministar.

I za svoju izjavu “gradimo mostove” rekao je da je izvučena iz konteksta.

“Pri tome sam mislio na sastanak ministra Olega Butkovića u Sarajevu na kojem je rečeno da je gradnja pelješkog mosta neupitna”, dodao je Kuščević.

Krivac za neprovođenje reformi – MOST

Izrazio je nezadovoljstvo brzinom provođenja reformi, a razloge tome vidi upravo u Mostu za koji kaže da je sastavljen od puno individualaca kojima treba puno vremena da donesu neku konkretnu odluku. Stoga je zaključio da je suradnja s Mostom dobra, ali malo otežana.

“S nekim ministrima iz Mosta lakše surađujem, a s nekim teže”, istaknuo je. Prema njegovim riječima, eventualno preslagivanje u Vladi ovisit će o saborskoj većini.

Komentiraj

FOTO:Jurica Galoic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.