Predsjednik Hrvatske zore stranke naroda Milan Kujundžić poručio je u petak u Splitu kako se njihovim kandidatima za Hrvatski sabor može vjerovati, za razliku od većine ostalih, prije svega SDP-ovih i HDZ-ovih, koje je pozvao da pokažu biračima svoje životopise.

 „Većina ljudi koji se natječu za Sabor Republike Hrvatske, prvenstveno mislim na SDP i HDZ,  ne smiju pokazati svoje cjeloživotne životopise, a mi smijemo“, rekao je Kujundžić u Splitu na predstavljanju kandidata svoje stranke za 10. izbornu jedinicu.

 Govoreći o eventualnom koaliranju svoje stranke, Kujundžić je istaknuo kako se ona „načelno neće nitkomu priklanjanti“. Na upit znači li to da bi se njegova stranka radije opredijelila za ponovljene izbore nego što bi se priklonila SDP-u ili HDZ-u, Kujundžić je kazao kako su „izbori veliki trošak“.
 „Za ljutu nevolju mi se možemo prikloniti onome tko nam je svjetonazorski blizak, ali to će biti predmet tvrdih pregovora, samo ako pristanu na naše uvjete, a uvjeti su zakoni koji trebaju Hrvatskoj, a ne strankama“, istaknuo je Kujundžić
 Izvijestio je kako je u petak ujutro razgovarao s predstavnicima triju „velikih investicijskih kuća“ koje su spremne napraviti brzu prugu Beč-Zagreb-Split ukoliko se promjene zakoni kojima bi se to omogućilo ali oni, po Kujunžićevim riječima, traže ljude u Hrvatskoj  kojima se može vjerovati.
„Ovo nisu floskule niti prepisani programi nego je riječ o konkretnom projektu, a mi ćemo u Saboru tražiti izmjenu zakona  o investitorima i pobrinut ćemo se da će se Hrvatskoj vjerovati“, kazao je Kujundžić.
 Na novinarski upit koji su to investitori spremni graditi brzu prugu Beč-Zagreb Split, Kujundžić je kazao kako se radi „o ozbiljnim ljudima iz Njemačke, Austrije, Češke, Slovačke i Poljske, koji u tome
prepoznaju svoj interes“.
„Izgradnjom brze pruge Beč-Zagreb-Split pokrenula bi se građevinska operativa i zapošljavanje ljudi, a njenim funkcioniranjem dvostruko bi se produžila turistička sezona i Hrvatska, odnosno Dalmacija puno bi dobili ovom prugom“, kazao je Kujundžić.

  Što se tiče izbjegličke krize, Kujundžić smatra da je Hrvatska trebala imati zajendičku politiku svih velikih stranaka jer je to državni i nacionalni interes.
  „Ugroženi su temelji države, potrebno je zajedništvo premijera, predsjednika velikih stranaka i predsjednice Republike, a ne da svatko svira u svoje diple“, dodao je Kujundžić.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.