Osuđen 2014. na pet godina zatvora zbog ubojstva svoje djevojke, nekadašnji južnoafrički paraolimpijski šampion Oscar Pistorius pušten je u ponedjeljak navečer iz zatvora nakon samo godinu dana i bit će  u kućnom pritvoru.

Oscar Pistorius izlazi iz zatvora dan ranije nego je predvidjelo povjerenstvo za prijevremeno oslobađanje.

Smjesta je otišao u dom svojeg strica Arnolda Pistoriusa u Pretoriji, rekla je Anneliese Burgess, glasnogovornica obitelji koja se “okupila u tišini”.

Tijekom utorka obitelj će objaviti priopćenje, rekla je Burgess.

“Uprava zatvora u Pretoriji potvrdila je da je Oscar Pistorius noćas pušten u kućni pritvor”, kazao je u priopćenju Manelisi Wolela, glasnogovornik zatvora. “Zatvorske vlasti brinu o tom smještaju i nastoje djelovati u najboljem interesu za sve strane”, dodao je u priopćenju.

Pistorius međutim nije gotov sa sudskim procesom jer će se žalbeni postupak održati u studenome.

U veljači 2013., na Valentinovo, Oscar Pistorius ubio je s četiri metka svoju djevojku Reevu Steenkamp koja se nalazila u kupaonici njegove kuće u Pretoriji.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.