Palestinac je ubijen u noći na subotu u izraelskoj vatri tijekom sukoba u istočnom Jeruzalemu, doznaje se od medicinskih izvora i od izraelske policije, a broj žrtava sukoba koji je u petak izbio u Pojasu Gaze popeo se na sedam mrtvih i 145 ranjenih.

Ahmad Kali (22), ubijen je u sukobu s izraelskim sigurnosnim snagama u izbjegličkom kampu Šuafatu, rekli su palestinski medicinski izvori. Drugi izbjeglica u tom kampu je ranjen i prevezen u bolnicu u Ramali, na okupiranoj Zapadnoj obali.

U Pojasu Gaze Palestinac je u subotu rano ujutro podlegao ranama zadobivenim u izraelskoj pucnjavi u sukobu blizu granice između Gaze i Izraela, pa se tako broj žrtava tog sukoba popeo na sedam mrtvih i 145 ranjenih, navode sigurnosne službe enklave.

Od početka listopada na Zapadnoj obali, u Jeruzalemu i Izraelu sukobi su gotovo svakodnevna pojava. Četvero mladih Palestinaca ubijeno je u sukobu s vojnicima na okupiranoj Zapadnoj obali i u istočnom Jeruzalemu.

Vođa Hamasa u Gazi, Ismail Hanija ocijenio je u petak da su najnoviji sukobi nova intifada, nakon palestinske pobune 1987. i 2000.

Komentiraj

FOTO:epa
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.