KRSTIČEVIĆ ‘Situacija na požarištima je stabilna, sustav je spreman reagirati’

0
1
Makarska, 19.6.2017 - Požarište na Makrskom primorju, gdje su se vatrogascima u gašenju pridružili i pripadnici Oružanih snaga, u ponedjeljak je obišao potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstièeviæ, zahvalivši gasiteljima na iznimnom angažmanu kako bi se požarište èim prije saniralo. Na slici kanader gasi požar iznad Makarske. foto HINA/ Jure DIVIÆ/ ua

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević u utorak je izjavio da je situacija na požarištima u Dalmaciji stabilna, pohvalio je angažman svih službi i rekao da su službe, iako nema apsolutne sigurnosti kad je riječ o prirodnim nepogodama, spremne reagirati te da se turizam, koji je ključan za hrvatsko gospodarstvo, može nastaviti razvijati na pravi način.

“Pripremili smo sve, program i drugo, unaprijedili smo sustav i razmjenu informacija i komunikaciju, sinergiju na terenu – vatrogasaca, civilne zaštite, dragovoljnih vatrogasnih društava, policije i vojske. Mislim da smo puno spremniji, ali apsolutne spremnosti nema, to je priroda. Moramo raditi svi skupa, voditi računa o sigurnosnoj kulturi i nadati se da nećemo imati primjere kakve vidimo u Europi”, rekao je Krstičević novinarima u Saboru, uoči sjednice Odbora za obranu upitan o situaciji na požarištima kod Tučepa, Podgore i Makarske te angažmanu vojske.

Vojska je angažirana još danas i mogla bi se povući sutra, izvijestio je Krstičević i naglasio da je situacija na terenu stabilna.

“Zaslugom svih ljudi, posebno na terenu, spasila se situacija i mislim da se turizam, koji je ključan za hrvatsko gospodarstvo, može nastaviti razvijati na pravi način”, kazao je.

Zahvalio je svima koji su sudjelovali u gašenju, istaknuvši posebno značaj protupožarne eskadrile.

Komentiraj

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here