U subotu se broj migranata na austrijsko-njemačkoj granici nije počeo smanjivati nakon što su dvije zemlje dogovorile strože kontrole na pet graničnih prihvatnih točaka za izbjeglice.

Oko tisuću ljudi čekalo je u subotu prijepodne na njemačke autobuse na austrijskoj strani prijelaza Wegscheid i Simbach am Inn. Njih više od 5.500 stiglo je u pogranično područje u petak.

Prema novom sporazumu koji je stupio na snagu u subotu Njemačka i Austrija odredile su pet točaka na zajedničkoj granici na kojoj će prelaziti migranti. Svi su na austrijsko-bavarskoj granici.

S austrijske strane granice grijani šatori već su postavljeni i mogu prihvatiti oko tisuću ljudi. Njemačke vlasti namjeravaju povećati broj autobusa kojima se migranti prevoze do prihvatnih centara.

Nove mjere oslobodit će granični prijelaz Passau-Achleiten na kojem se redoviti promet počeo odvijati već u petak navečer.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.